De juiste profielen aantrekken en recruiten

Dankzij onze recruitingstrategie, advies over employer branding, assessment centers en onboardingtrajecten trekt u meer geschikte kandidaten aan.

Waarom is het niet zo gemakkelijk om de juiste kandidaten aan te trekken?

  • Veel sectoren krijgen af te rekenen met knelpuntberoepen, waarbij het moeilijk is om kandidaten te vinden voor de vacatures. Bepaalde, specifieke skills worden nog niet op school onderwezen. Bijgevolg zijn de “klassieke” aanwervingskanalen niet de beste manier zijn om kandidaten te vinden. Hoog tijd om uw recruitingstrategie te updaten!
  • Waaraan herkennen we een veelbelovende kandidaat? Wat betekent “groot potentieel” precies? Hoe kunnen we eigenschappen zoals teamspirit of creativiteit meten en in de recruitingprocedure opnemen? Onnodig te zeggen dat u een sollicitatiegesprek niet uit de losse pols doet. Er komt een gedegen voorbereiding en een goede dosis intuïtie bij kijken.
  • Bovendien verwachten de nieuwe generaties heel wat van hun werkgever: een aantrekkelijk employer brand en geoptimaliseerde recruitingprocedures kunnen de interactie veel soepeler laten verlopen.
attract-good-candidates

Hoe kunnen wij u helpen om de juiste profielen aan te trekken en te recruiten?

  • We beginnen bij het begin: onze Talentmanagementconsultants helpen u om functie- en taakomschrijvingen op te stellen en de rollen en taken te bepalen.
  • Employer brand development: is uw bedrijf zichtbaar en aantrekkelijk genoeg? Wij optimaliseren de strategie achter uw employer brand zodat u de gewenste kandidaten kunt aantrekken. In onze briefing vindt u alles wat u nodig heeft om uw toekomstige kandidaten een relevant en aantrekkelijk voorstel te doen (reputatie, verloning, communicatie, werkomgeving…).
  • Bepalen van de doelgroep / precieze kandidaatprofielen, en sourcingstrategie (communicatiekanalen, partnerschappen…);
  • Recruitingstrategie, intern of extern: optimaliseren van de recruitingprocedures, voeren van sollicitatiegesprekken en assessments
  • Tot slot: de onboarding verbeteren via advies of via het opzetten van een integratietraject. De nieuwkomers worden zo goed mogelijk onthaald en in de bedrijfscultuur opgenomen.