Consultancy projectbeheer

Uw strategische projecten beheren: pragmatisme en ervaring om uw specifieke uitdagingen aan te gaan

Hoe kunnen we je in de praktijk helpen?

01

Compleet beheer van een belangrijk project:

Een nieuw ERP implementeren, uw CRM updaten, de verhuizing en herverdeling van uw teams beheren…: onze projectmanagers ondersteunen u bij de voorbereiding, uitvoering, implementatie en monitoring van uw strategische projecten. We richten onze inspanningen op de kwaliteit van de aanpak en de te behalen resultaten, terwijl we zorgen voor het juiste niveau van coördinatie en betrokkenheid van de verschillende belanghebbenden gedurende de hele levenscyclus van het project.

02

PMO-ondersteuning en analyse van projectportfolio’s:

Een grondige analyse van uw ‘projectportfolio’ omvat het identificeren, kwalificeren en prioriteren van huidige en toekomstige projecten op basis van specifieke sleutelcriteria – afstemming op de strategie, wettelijke of concurrentiebeperkingen, verwacht rendement op investering, etc. Hierdoor kunt u met name de toewijzing van middelen optimaliseren en potentiële risico’s anticiperen en beheren. Meer in het algemeen is het gericht op het verbeteren van de prestaties van uw organisatie door bij te dragen aan een effectiever beheer van uw interne projecten en, via deze projecten, aan het behalen van uw strategische doelstellingen.

03

Een projectgerichte cultuur implementeren en ontwikkelen:

Of u nu het maturiteitsniveau van uw teams op het gebied van projectbeheer wilt verhogen (vanaf de formalisering van het eerste idee tot en met de productielancering van het resulterende product, systeem of dienst) of een actieve en effectieve PMO-eenheid wilt definiëren en opzetten, ons doel is om samen met u een methodologisch kader en hulpmiddelen te bepalen die zijn afgestemd op uw veranderende behoeften, en ervoor te zorgen dat ze effectief worden gebruikt door uw teams op hun respectieve gebieden.

De sleutel tot succes? Expertise en ervaring combineren

Welke projectdynamiek u ook hebt geïdentificeerd (klassiek / ‘waterval’, agile, hybride…) en/of de aard van uw uitdagingen (implementatie, opzetten van een PMO, evolueren naar een ‘project’-cultuur, kennisoverdracht, audit van uw projectmanagementtools…), wij hebben zeker de juiste persoon of personen om u te helpen ze aan te pakken.

Ons netwerk van professionele, gecertificeerde Project Managers, die een breed spectrum van interventies en bedrijfssectoren kunnen bestrijken, garandeert u het juiste niveau van ervaring en expertise, in dienst van een kwalitatieve, pragmatische aanpak die dicht bij uw teams staat.

Download onze klantcases

U vindt hier een samenvatting van 6 opdrachten die de verschillende expertisegebieden van onze business line Management Advisory vertegenwoordigen; 6 referenties die aantonen dat wij in staat zijn een pragmatisch, systemisch antwoord te bieden op de grote uitdagingen waarmee organisaties vandaag en in de toekomst worden geconfronteerd.

Lees meer over onze klantcases

Hier vindt u een samenvatting van 6 opdrachten die de verschillende expertisegebieden van onze Management Advisory business line vertegenwoordigen; 6 referenties die aantonen dat wij in staat zijn een pragmatisch, systemisch antwoord te bieden op de grote uitdagingen waarmee organisaties nu en in de toekomst worden geconfronteerd.

Hebt u een vraag?

Aarzel niet om contact op te nemen met Stéphane Driessens, Progress Consulting Partner verantwoordelijk voor de business line ‘Management Advisory’, voor een eerste bespreking van uw problemen en behoeften. Op basis daarvan zullen we u de meest geschikte aanpak en profielen voorstellen om u te helpen uw projectdoelstellingen te bereiken, wat die ook mogen zijn.