Loyaliteit opbouwen doordat u talent weet te behouden

Amper 19% van de werkgevers heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de skills en knowhos van de babyboomers verloren gaan (Lindegren, 2015). Behoort ook u tot de groep managers die hier niet aan hebben gedacht?

 

Met het Talentmanagementteam helpt Progress Consulting u al 25 jaar lang om de juiste mensen op de juiste plek aan te stellen. Naast onze historische oplossingen in opleiding, kennisoverdrachtstrategie en opvolgingsplanning, en mentorprogramma’s tussen juniors en seniors, voegen wij een nieuwe manier toe om u te helpen uw strategische uitdagingen aan te gaan: de implementatie van samenwerking na de pensionering!

Welke risico’s loopt u wanneer een medewerker op pensioen gaat?

Wat gebeurt er als die persoon de wettelijke pensioenleeftijdnadert? En wat als die persoon ook effectief met pensioen gaat?
Naarmate de oudere experts vertrekken, verliest het bedrijf zijn knowhow, zijn kennis en zijn mindset…

Wat kunnen we doen om de band met die “wijzen” niet door te knippen? Zij vertegenwoordigen immers het intellectuele erfgoed van de organisatie. Hoe kunnen we die intelligentie, kennis en knowhow recycleren van de mensen die met prepensioen of pensioen zijn? En dat terwijl zij zelf vaak nog zin hebben om actief te blijven en hun unieke kennis nog willen inzetten?

Wat als de samenwerking ook na hun pensioen nog kon voortduren?

We vertrekken vanuit het visionaire idee van een samenwerkingsmodel na het pensioen. Hiervoor willen we een pool van gepensioneerde senior experts opzetten om bedrijven, ongeacht hun branche, op welbepaalde momenten technisch, leidinggevend of ondersteunend advies te geven.

Het doel is om die kennis niet te verliezen, de knowhow en de skills levend te houden en de gespecialiseerde ervaring van die senior experts opnieuw op de markt te brengen.

Bij ons vindt u de beste senior experts uit de sector!

 

Enkele cijfers over die senior experts:

  • Een model dat al meer dan 25 jaar in Europa is beproefd!
  • Netwerk van 7000 jong gepensioneerde experts
  • Er werken 2000 mensen bij industrieklanten in engineering-gerelateerde beroepen. Historische sectoren: energie, nucleair, luchtvaart/ruimtevaart, spoorwegen, bouw/infrastructuur…
  • Gemiddeld: projecten met een lange en complexe cyclus – 30 tot 50 dagen per jaar.

Wat is ExperConnect, de marktleider van de senior experts?

Achter deze oplossing schuilt Experconnect, powered by Progress Consulting.

Experconnect is al sinds 2005 actief in allerlei sectoren met zeer specifieke vaardigheden. Daar kan het behoud van de kennis van senioren een belangrijk concurrentievoordeel blijken. We hebben het hierbij voornamelijk over de energie-, automobiel-, vervoers-, infrastructuur-, petrochemische en nucleaire branches.

We zijn trots te mogen aankondingen dat Progress Consulting de exclusieve partner is voor ExperConnect-oplossingen bij seniors en bedrijven in België!

Naast onze traditionele oplossingen – coachings, kennisoverdracht en bedrijfsopvolging, en junior-senior mentoringprogramma’s – bieden we u een nieuwe manier om uw strategische challenges aan te gaan.

Partenaire de Experconnect

Waarom doet u er goed aan om met ons samen te werken?

Drie redenen waarom wij u kunnen helpen bij postpensioensamenwerkingen

1
Ondersteuning einde loopbaan - Gemakkelijk en rustig vertrek, individueel project na pensionering
2
Behoud, overdracht en kapitalisatie van kennis en ervaring
3
Het opbouwen van de pool van senior vaardigheden die op afstand of in het veld/op opdracht beschikbaar zijn
4
Het standaardiseren en veiligstellen van de terugroeping van gepensioneerden voor missies in Europa en de rest van de wereld
5
Delen van vaardigheden in het belang van de onderneming - ondersteuning van industriële partners
6
Toegang tot vaardigheden met een andere achtergrond - Innovatie - kruisbestuiving

Onze oplossingen

Of u nu een HRD bent die een oplossing zoekt om een waardevolle medewerker te behouden die met pensioen gaat, of een CEO die de perfecte senior medewerker zoekt voor een ambitieus project op korte termijn, wij kunnen u helpen!

 

01

Zeldzame skills vinden

In slechts enkele dagen kunnen we u de juiste senior expert voorstellen. Hij/zij is meteen operationeel en dit voor lange of korte opdrachten, in België of in het buitenland

02

Juridische begeleiding

Wij zorgen voor het optimaliseren van de kosten en het onderhouden de relatie met de jong gepensioneerden. We nemen ze op in ons platform zodat de bedrijven kunnen blijven gebruikmaken van hun unieke knowhow en tientallen jaren ervaring.

Heeft u een specifiek project? Kunt u de juiste senior experts niet vinden? Wij doen een zoektocht op maat! Neem contact op met Gladys voor een vrijblijvend gesprek.

Wilt u er graag meer over weten?

Neem dan contact op met Gladys Fontaine. Zij gaat na welke senior expert voor uw project in aanmerking komt.