De verrassende voordelen van employer branding

Wat is employer branding ?

Employer branding is de interne cultuur die een bedrijf creëert. Het is gebaseerd op de geschiedenis van het merk, maar ook op de manier waarop werknemers de waarden van dat merk beleven, zowel intern als extern.

Dit heeft een aanzienlijke impact op zakelijke of commerciële prestaties – ieder van ons voelt zich immers, onbewust of bewust, aangetrokken tot merk x of y om wat het in onze verbeelding vertegenwoordigt, of waar het in de ogen van iedereen als collectieve waarde voor staat.

De onvermoede voordelen voor uw organisatie

Maar dat is niet alles… Onze collega en Talent Management specialist Gladys Fontaine legt uit…

Employer branding weerspiegelt ook het vermogen van het bedrijf om extern talent aan te trekken en intern talent te behouden. De kunst van employer branding heeft dus betrekking op initiatieven voor het aantrekken, binden en behouden van talent om het employer brand te versterken.

Wie droomt er niet van om bij een organisatie te werken die wordt omschreven als een geweldige plek om te werken, een geweldige plek om te wonen en een geweldige plek om te zijn?

Je zou het bedrijf kunnen vergelijken met een persoon, in die zin dat employer branding is wat er over een persoon wordt gezegd als die een kamer verlaat – ontstaan er emoties van bewondering? Aantrekkingskracht? Van twijfel of afwijzing?

De globale aanpak van onze Employer Branding experts

Het is niet alleen wat u op de officiële website kunt vinden aan waarden of “wie we zijn”, het is alles wat er over UW bedrijf wordt gezegd op het web, op sociale netwerken en onder werknemers. Louis Vuitton benadrukt zijn employer brand bijvoorbeeld via een reeks podcasts waarin werknemers vertellen hoe ze zich binnen het bedrijf hebben ontwikkeld.

Naast branding moet ook de employee value proposition onder de aandacht worden gebracht – dit is de volledige tewerkstellingspropositie. Deze waardepropositie verwijst naar de beloningen en voordelen die werknemers ontvangen – wat tegenwoordig een onmiskenbare invloed heeft op het behouden van talent.